Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když ledy praskají

Jsem rád, že tento blog bude začínat slovy člověka, jehož výsledky tvrdé a poctivé práce mohu vídat každý den na vlastní oči i po více jak půl století a slova jím vyřčená jsou tak aktuální i v dnešní době  -   p.Tomáše Bati.     

"To, čemu jsme zvyklí říkat hospodářská krize, je jiné jméno promravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek.V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že  hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci šetření a výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem".

Jenomže pánové s centrální banky FED (soukromé !!!) spolu s americkou vládou našli jiný způsob řešení krize než je mravní cesta k důvěře. Prostě ve velkém začali tisknout peníze. President Obama hlásí první pozitivní ukazatele, to je zlověstné znamení toho, že krize v plné síle teprve udeří, opakují se totiž staré chyby z velké krize předešlé a ta nakonec naplno udeřila až tehdy, když už se zdálo, že je na ústupu. Co na to inflace, co se stane s hodnotou dolaru, který se nakonec při hororovém scénáři může stát i v kombinaci s nezvládnutím zadlužení, cárem bezcenného papíru? Kdo splatí gigantický dluh, který tímto vzniká? A nesmíme zapomínat na nervózní věřitele jako je Čína.  

Je snad dnes důvěra v politické elity možná? Jsou snad tito lidé i mravními elitami? Finanční bublina již praskla a kdy praskne politická bublina, až opravdu všichni zjistíme, jak nám politické špičky neustále lžou? Jen pár rozličných článků, které jsem během 14 dní četl a které můj pesimismus a nedůvěru utvrzují. 

Kozel zahradníkem: Nobelovu cenu míru obdržel člověk s nevalnou pověstí, na internetu kolují materiály o propojení Martiiho Ahtisaariho s mafií. Zde je úryvek z materiálu o uplácení: Generální tajemník OSN Ban Ki-moon požádal německou tajnou službu BND, aby ho podrobně informovala o tom, co se stalo v Kosovu a následně obdržel detailní zprávu o aktivitách zvláštního vyslance Ahtisaariho v Kosovu. Tým tajné služby BND, vedl brigádní generál Luke Neiman. Neiman získal nahrávky rozhovorů mezi Albánci a Ahtisaarim o tom, jak převáděli peníze, o bankovních účtech ve Švýcarsku a na Kypru (včetně kódů). Jedna z nahrávek BND odhalila převod dvou miliónů eur ze Swiss Bank sídlící ve městě Visalia, z účtu číslo 239700-93457-00097, patřícímu Exhetu Boriovi, který byl maskován jako offshore účet s kódem XS52-KOLER, na Ahtisaariho bankovní účet v Bank of Cyprus s číslem 3459346699004533, kód VOLANND. Celý text v češtině lze nalézt např. na kosovoonline.cz. 

Zase to 11.9: V prachu z budov WTC z 11.září byl nalezen nanotermit !!!  (http://janzeman.blog.idnes.cz/c/79376/Historicky-prulom-vybusnina-super-termit-nalezena-v-troskach-z-WTC.html) a v nizozemském pořadu „ Ďáblův advokát“ přesvědčil nejuznávanější advokát Gerard Spong porotu o tom, že U.B.Ládin nestojí za útoky v Americe 11.září. Abych nebyl označen za konspirativce, nehodlám tyto dvě události moc komentovat, zato bývalý starosta New Yorku Rudolph Gulliani trochu znervózněl a  pořad TV odsoudil. To je ten  „Muž roku“, který slavně předpověděl pád budovy WTC7, která spadla díky požáru kancelářského papíru (dle NIST). Patrně byly dluhy Enronu a jiných podobných institucí, které zde sídlily, silně vznětlivé !

Novodobí Urválkové: Kolega bloger p.Olšer ve svém článků o haagském tribunálu připomněl, že je něco shnilého v této instituci.(http://olser.blog.idnes.cz/c/78786/V-cem-se-soud-v-Haagu-lisi-od-fotbalove-mafie-a-StB.html). Tribunál ICTY vznikl na popud paní Madeline Albrightové a má za úkol vyšetřit zločiny z dob balkánských válek, kromě těch vlastních. V tomto případě má však člověk pocit, že si právo podává ze zločinem ruce. 

Nenaplněné sliby: Nový americký prezident sliboval před volbami rychlé stažení vojsk z Iráku, okamžité uzavření koncentračního tábora Guantanámo, potrestání lidí podílejících se na mučení, dokonce boj se zbrojařskými lobby, přitom rozpočet na „obranu“ je vyšší než za vlády nenáviděného G.Bushe. Necháme panu Obamovi ještě nějaký čas, než začneme soudit jeho činy.    

Ale zpět do USA a několik mých vět, proč si myslím, že je situace v USA vážná.

Finanční bublina, která vznikla, je pravděpodobně větší než se uvádí a nejde jenom o rizikové hypotéky, ale je podezření, že mnoho fondů (ne)investovalo(nebo naopak velmi rizikově), ale fungovalo pomocí tvz. Ponziho schématu. Přitom finanční sektor byl z velké části motorem americké ekonomiky, byl to z části on kdo vytvářel ta velká čísla růstu domácí ekonomiky (výroba už jenom cca z 1/3), přitom i ti "kostlivci", co byli zavíráni do skříně se „kladně“ podíleli na celkovém HDP. Co může tedy rychle pozvednout americkou ekonomiku, když i případná fungující výroba (a zatím to nevypadá) to nevytrhne, finanční sektor se zmítá v problémech a co je pro tento systém nejdůležitější, byla silně zasažena důvěra. Do toho hypoteční trh, který se nezadržitelně řítí i přes různá opatření, směrem dolů. 

Důvěru měl obnovit nový prezident Barack Obama, ten se však po volbách neřídil heslem „ryba smrdí od hlavy“ a obklopil se lidmi, kteří se na současném neutěšeném stavu v minulosti silně podíleli. Jeho slova se začínají rozcházet z činy. Začíná se mluvit o tom, že USA hrozí státní bankrot, tisknutí ničím nekrytých dolarů bankou FED způsobí silnou inflaci a devalvuje hodnotu dolaru či se přejde na jinou měnu (Amero). Dokonce rozpad Spojených Států je jeden z možných výsledků krize. Nejsem ekonom, můžu se mýlit, ale obavy jak vidno nesdílím jenom já. Bezpečnostní a „preventivní“ opatření v USA napovídají o tom, že se počítá i z nesametovými nepokoji. Jenom nucený návrat vojáků, kteří by nenašli ihned uplatnění ve společnosti, by byl velký problém. Proto mají vzniknout na potlačení případných nepokojů ozbrojené složky (lidové milice) v počtu jednoho miliónu mužů. Po celých Spojených Státech jsou budovány FEMOU záchytné tábory, kdo všechno v nich může skončit je v tuto chvíli otázkou a taky jestli někdy dojde k jejich využití (video). Podle prohlášení vlády je extrémistou a teroristou každý, kdo nesouhlasí s vládou, obává se ekonomické krize či zastává právo vlastnit zbraň.

 

Pozornost přitahuje místo vojenského hřbitova v Arizoně blízko Phoenixu, kde probíhá významná stavební činnost. Byla vytvořena stavební jáma široká 180-300m a hluboká 3 m. Dovnitř jsou vkládány uzavřené betonové kvádry těsně vedle sebe, připomínající hrobky. Podle odhadu by se na tomto místě vešlo do těchto betonových útvarů ostatky cca 40000 lidí.(viz foto) 

Poslední věcí je objevení skladů s velkým množstvím plastových výlisků (rakví ?), které toto morbidní téma uzavírá ! ( budu rád, jeli to něco jiného) http://www.youtube.com/watch?v=8aAhDhVnuAM 

 

 

 

 

Pokud si myslíte, že v případě nějaké kritické situace se budeme prostřednictvím internetu či médií dozvídat objektivní a úplné informace, musím vás zklamat. Nedávno navržený nenápadný senátní zákon umožní americké federální vládě USA zavřít v době vyhlášení mimořádného stavu internet a zajistí úřadům bezprecedentní přístup do správy soukromé sítě. Návrh zákona stanoví, že „prezident může vyhlásit mimořádný stav bezpečnosti kyberprostoru a nařídit omezení nebo zavření internetového provozu“, přičemž vláda získá přístup ke „všem relevantním datům vztahujícím se ke kritické infrastruktuře bez ohledu na ustanovení jiných zákonů, omezující předpisy nebo politiku, která tomuto přístupu zamezuje.“ Stručně řečeno, částečně se na internetu zhasne a mainstreamovská média si informace pohlídají.   

A přece existují politici, kteří mají důvěru, a jsou schopni popsat věci tak jak jsou, nemusím proto končit tak pesimisticky a tak malou "modlitbičku" u nás málo známého Rona Paula: 

Co když se jeden den probudíme a uvědomíme si, že teroristická hrozba je
předvídatelný následek našeho vměšování se do záležitostí druhých?
Co když podpora represivních režimů na Středním východě ohrožuje oba státy?
Nejen USA, ale i Izrael.
Co když okupace zemí, jako je Irák a Afghánistán a rovněž bombový útok na
Pákistán má přímou souvislost s nenávistí vůči nám, ale nemá nic společného s
naší svobodou a prosperitou?
Co když se nám najednou vybaví, že ztráta pěti tisíc amerických vojáků na
Středním východě - za období od 9/11 - není výhodná kompenzace za ztrátu téměř
tři tisíce Američanů, nepočítaje v to civilisty Iráku, Pákistánu a Afghánistánu,
kteří byly zabiti a nebo jsou na útěku?
Co když si konečně uvědomíme, že mučení, přestože to nazveme "vylepšená
vyšetřovací metoda" k ničemu nevede a žádnou užitečnou informaci tímto nezískáme
a už vůbec nic se nemění na skutečnosti, zadáme-li tuto záležitost třetí straně?
Je to stejně tak zrůdné.
Co když nás konečně napadne, že válka a náklady na armádu vždy ničí naší
ekonomii?
Co když pochopíme, že veškeré válečné náklady jsou zaplaceny záludně tím
zhoubným způsobem - inflací a dluhem?
Co když konečně zjistíme, že válečné podmínky pokaždé ohrozí naše osobní
svobody?
Co když se konzervativci, kteří prosazují menší vládu najednou probudí a uvědomí
si, že naše intervenční zahraniční politika naopak vyvolává nutnost vládu
zvětšovat?
Co když si konzervativci opět uvědomí, že jejich jediný logický postoj je
vyloučit vojenské intervence a upustit od snahy rozšiřování amerického impéria
ve světě?
Co když se Američané probudí a uvědomí si, že důvody k válkám jsou téměř pokaždé
vylhané a podložené válečnou propagandou, jenom proto aby vyhověly úzkým
zájmovým skupinám?
Co když si my, jako národ uvědomíme, že naše imperiální tendence stejně nakonec
zničí všechny obdivuhodné národy?
Co když Obama ani nemá snahy opustit Irák?
Co když už máme naplánovanou brannou povinnost pro případ rozpoutání dalších
válek, nezmění-li se naše zahraniční politika?
Co když Američané poznají pravdu, ze naše zahraniční politika nemá nic
společného s naší národní bezpečností a už vůbec nic se nezmění výměnou vlády?
Co když válka a příprava na ní, je pouze nezákonné ziskové podnikání úzkých
zájmových skupin?
Co když se prezident Obama zaslepeně mýlí, co se týče Afghánistánu a zjistíme,
že situace v zemi bude ještě horší, než Irák a Vietnam dohromady?
Co když křesťanství ve skutečnosti nabádá k míru a nikoliv k preventivním
agresivním válkám?
Co když je pro ochranu Američanů účinnější diplomacie, než úplatky a bomby?
Co se stane, když jsou moje obavy naprosto bezpředmětné - nic!
Co se stane, jsou-li moje obavy sice oprávněné, ale nevyslyšené - nic dobrého!
 
 
 Ron Paul –kandidát na prezidenta v minulých volbách USA

Autor: Libor Dokoupil | pátek 24.4.2009 9:39 | karma článku: 16,88 | přečteno: 1703x
  • Další články autora

Libor Dokoupil

Srebrenica; Zrazené město

Název pro tento článek jsem si dovolil vypůjčit od stejnojmenného norského dokumentu, jehož hlavní hrdinou je bývalý muslimský voják armády BiH Misrad Fazlić alias Fazlo, který dnes již jako novinář hledá pravdu o Srebrenici.

10.7.2014 v 9:28 | Karma: 20,72 | Přečteno: 2006x | Diskuse| Politika

Libor Dokoupil

"Falešná vlajka"- Markale II.

28.srpna 1995 se psal další krvavý den občanské války v Bosně a Hercegovině, kdy v 11h 10 min. místního času dopadl poblíž sarajevského trhu Markale 120mm minometný granát. Výbuch zabil dle oficiálních údajů 38 lidí a 75 dalších zranil. Z tohoto útoku byli ihned obviňováni bosenští Srbové a aliance NATO zahájila proti bosensko-srbským cílům letecké údery.

12.12.2013 v 18:16 | Karma: 13,78 | Přečteno: 571x | Diskuse| Politika

Libor Dokoupil

"Falešná vlajka"- Markale I.

Pod slovy válka v Bosně si většina lidí vybaví Srebrenici a pak město Sarajevo, které bylo blokováno armádou bosenských Srbů (VRS) vedenou generálem Ratko Mladićem. Navíc samotné hlavní město BaH má své vlastní symboly utrpení a těmi jsou krvavé útoky známé pod názvy „Útok na frontu na chleba“ nebo „Útoky na tržiště Markale I. a II.“, které si vyžádaly spoustu mrtvých a zraněných civilistů. Ačkoliv jsou mediálně připisovány na vrub bosenským Srbům, při bližším seznámení se s fakty zjistíme, že spíše připomínají „útoky pod falešnou vlajkou“ a při další haagské výpovědi si řekneme proč. Dnes si prostřednictvím osoby specializované v oboru balistiky připomeneme útok z 5.února roku 1994 známý jako Markale I.

2.7.2013 v 19:47 | Karma: 17,34 | Přečteno: 933x | Diskuse| Politika

Libor Dokoupil

O kolektivní vině (Němců)

Mág lidské psychiky C.G.Jung a jeho výstižné pohledy na problematiku kolektivní viny Němců, šíření zla a jeho možnou infikací, to vše napsané v období těsně po skončení 2.světové války ve stati pod názvem "Po katastrofě". C.G.Jung (1875-1961), švýcarský lékař, psycholog a psychoterapeut, nositel mnoha čestných doktorátů, zakladatel analytické psychologie. Žák, který svým dílem překonal svého učitele Sigmunda Freuda.

8.5.2013 v 12:40 | Karma: 12,28 | Přečteno: 936x | Diskuse| Politika

Libor Dokoupil

Cestování po Kosovu a Metohii 2012

Moje letošní dovolená byla odlišná od minulých tím, že se mi splnil sen navštívit srbskou provincii Kosovo včetně Metohie a mohl jsem se tak lépe seznámit s tamní trýznivou životní situací kosovských Srbů. Naše cesta měla charakter nejen poznávací, ale i humanitární, kdy od nás místní Srbové obdrželi jak materiální, tak i finanční pomoc sesbíranou od drobných dárců .

7.12.2012 v 9:42 | Karma: 23,07 | Přečteno: 1550x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  11:11

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024

Místopředseda slovenského parlamentu a šéf vládní Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko...

Kdo je Matěj Ondřej Havel? Skaut a učitel dějepisu může nahradit Langšádlovou

26. dubna 2024  10:37

Za jeho životopis by se nemusel stydět ani Mirek Dušín z legendárních Rychlých šípů. Nástupcem...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2171x
Muž středního věku,který se chce podělit se svými zkušenostmi a pohledy na současnou lidskou společnost.

Seznam rubrik