Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

spring

24. 4. 2009 22:18
...svoboda internetu...

Když se přihlásíme na internet, bereme spoustu věcí jako samozřejmost. Předpokládáme, že budeme schopni mít přístup na jakoukoliv internetovou stránku si přejeme, největší rychlostí, a to ať již jde o korporátní stránku nebo stránku naši babičky. Předpokládáme, že můžeme využít jakékoliv služby, jako sledování on-line videa, poslouchání hudby, posílání zpráv – a kdykoliv si přejeme.

0 0
možnosti
S

spring

24. 4. 2009 22:19
Re: ...svoboda internetu...

To, co nám takový předpoklad umožňuje, je neutralita sítě.Co je neutralita sítě?Neutralita sítě – je hlavní princip, který zajišťuje volně dostupný a otevřený internet.Zkrátka neutralita sítě znamená žádná diskriminace. Neutralita sítě zabraňuje, aby internetoví provideři urychlovali nebo zpomalovali obsah internetu u jeho zdroje, vlastníka nebo sídla.Neutralita sítě je důvodem, proč byl internet tahounem ekonomické inovace, demokratické účasti a svobody projevu on-line.

0 0
možnosti
S

spring

24. 4. 2009 22:20
Re: ...svoboda internetu...

 Chrání právo spotřebitele použít jakékoliv zařízení, obsah, aplikaci nebo službu na nediskriminačním základě, bez zásahu poskytovatele připojení. U neutrality sítě je jediným úkolem sítě přesouvat data – ne rozhodovat, jakým datům se dostane privilegia služby o vyšší kvalitě.Kdo se chce zbavit neutrality sítě?Největší telefonní a kabelové společnosti země – včetně AT&T, Verizon, Comcast a Time Warner – chtějí být vrátnými internetu a rozhodovat, které internetové stránky budou rychlé a které pomalé a které se nebudou ukazovat vůbec.Chtějí danit obsah, u kterého provideři garantují rychlost dodávek dat. Chtějí provádět diskriminaci ve prospěch svých vlastních vyhledávačů, internetových telefonních služeb a vysílání videa – zatímco budou zpomalovat nebo blokovat své konkurenty.

0 0
možnosti
S

spring

24. 4. 2009 22:22
Re: ...svoboda internetu...

Tyto společnosti mají pro internet novou vizi. Místo rovného hracího pole chtějí mít rezervované expresní linky pro svůj vlastní obsah a služby – nebo totéž pro velké korporace, které si mohou dovolit drahé poplatky – a zbytek nás nechat a hrbolaté polní cestě.Tyto velké telefonní a kabelové společnosti utrácí stovky milionů dolarů za lobování v kongresu a u Federální komise pro telekomunikace, aby obřezaly neutralitu sítě a vystavily tak budoucnost internetu riziku.;-€:-©

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2171x
Muž středního věku,který se chce podělit se svými zkušenostmi a pohledy na současnou lidskou společnost.

Seznam rubrik