Diskuse

11/09/2001-usmíření dvou teorií?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

John Pitralon

11. 8. 2012 13:44
Termitová hypotéza

Tak ono to tak prakticky je, že oficiální verze vlastně svými závěry nechtěně podporuje i teorii o způsobení kolapsu zevnitř. Protože pokud si srovnáte, jaké mechanické poškození mohlo letadlo způsobit nárazem a jaký mohl vzniknout požár, tak je jasné, že stejné poškození není těžké způsobit akcí zevnitř. Totéž platí pro budovu WTC 7. A pokud podle závěrů NISTu jen toto poškození vedlo k neodvratnému totálnímu kolapsu budov, potom stejně katastrofální destrukci celého komplexu WTC, kterou jsme pozorovali, bylo možno docílit pomocí docela minimálních prostředků.

Chemické složení nano-termitů je zaměnitelné s běžnou barvou, prakticky se liší hlavně obsahem elementárního hliníku, takže nebudou detekovány jako výbušnina a nebyl by velký problém dostat je dovnitř.

-

Doporučuji dokument: Hypothesis, Dr. Steven Jones - film o nálezu nanotermitu ve WTC (české titulky)

http://www.youtube.com/watch?v=Bdml7ZxTQY0

0 0
možnosti
IK

Ivan Kmínek

12. 8. 2012 9:27
Re: Termitová hypotéza

Zdravím:o) Asi tu už nepřímo uznáváte, že samotné útoky letadly a následné požáry mohly poškodit věže natolik, aby spadly sami, takže nevím, proč do toho mermomocí plést ten nanotermit, to je stejně realistické jako "energy beams weapons" Judy Woodsové:o)

Všimněte si prosím, že potápějící se "nanotermitovou loď" už opustil sám iniciátor tohoto nesmyslu, prof. Steven Jones (http://www.911blogger.com/news/2012-02-11/replication-thermite-study-coming-within-weeks-dr-james-millette , příspěvek z 02/12/2012 - 10:21.

Chemické složení nanotermitů není zaměnitelné s běžnou barvou, protože v té vždy převažuje polymerní pojivo - právě tak jako v oněch "záhadných" rudošedých šupinkách. Kompozit s takovým složením nemůže nikdy být účinným termitem, natož aby mohl ve velmi tenké vrstvě ca 20 až 80 mikronů poškodit ocelové konstrukce WTC:o)

0 0
možnosti
IK

Ivan Kmínek

10. 8. 2012 13:57
A ještě pár poznámek pro autora...

Na citovaném webu 911blog.yweb.sk se trutherům nelíbilo, že svou argumentaci do značné míry stavím stylem: "takovou kolosální volovinu (pomocnou řízenou demolici) by žádný spiklenec v rámci inside jobu nikdy neplánoval, proto je to celé úplný nesmysl".

Ujišťuju vás proto, že jsem studiu údajných (i technických) důkazů řízené demolice i jejich vyvracení věnoval (bůhvíproč:o) několik set hodin. Opravdu do detailů jsem se sám věnoval (hlavně na webu JREF) údajnému nanotermitu, který prý byl nalezen v prachu po kolapsech WTC. A byl jsem jedním těch,  kdo zásadně přispěli k důkazům, že ony "záhadné" červenošedé šupinky v prachu nejsou samozřejmě žádný termit ani nanotermit, ale jsou to kousky základových antikorozních nátěrů obvodových sloupů  a podlahových nosníků WTC1 a WTC2.

A nezapomeňte prosím: když něco v očích laika vypadá jako řízená demolice, opravdu, ale opravdu to neznamená, že to řízená demolice byla (včetně WTC7):o)

0 0
možnosti
IK

Ivan Kmínek

10. 8. 2012 12:55
Pokr. pro autora 4

Abych to nějak shrnul: tzv. řízená demolice WTC je paranoidní nesmysl, se kterým se není třeba nijak “smiřovat”, a naopak je ho nutné trpělivě odkazovat tam, kam patří: tedy do říše extremistických patologických bludů (i když to nebude mít žádný velký efekt). Už kvůli těm mrtvým, jejich památku konspirátoři neustále špiní.

Naštěstí se zdá, jak jste sám podotkl, že jejich aktivity už pomalu utichají. 

Je docela možné (ba víc než pravděpodobné), že jsem ledacos ve vašem článku špatně pochopil, za to se předem omlouvám a jsem připraven se korigovat či reagovat jinak:o)

0 0
možnosti
IK

Ivan Kmínek

10. 8. 2012 12:53
Pokr. pro autora č. 3

Poněkud nejasné jsou i vaše vývody kolem Pentagonu. Proč by měli islamističtí teroristé (kteří útok provedli) nějak složitě zjišťovat, které křídlo se kde v Pentagonu zrovna rekonstruovalo? Prostě si jako cíl vybrali Pentagon (nemuseli si ho obhlížet zblízka), a do něj se trefili, jak se trefili - a možná se chtěli původně trefit jinam (spíš seshora než z boku budovy).

Jinak ještě dvě poznámky: 

- Ve WCT sice byla azbestová izolace oceli jen do určitých pater, ale to neznamená, že by zbytek tepelně izolován nebyl – jen se tam použila cementová „pěna“ místo azbestové. V tom ohnivém pekle v místech impaktu to bylo ostatně jedno, to by nevydržela žádná izolace a ocel podlahových nosníků i obvodových panelů/sloupů by stejně „změkla“.

- Nechápu vaši větu „Navíc, útok byl veden do míst, kde byly spoje nosných jádrových sloupů”. Útoky obrovitých letounů samozřejmě poškodily jádrové sloupy (včetně spojů) v několika patrech, nemohlo to dopadnout jinak, ať letadla pilotoval, kdo chtěl.

0 0
možnosti
IK

Ivan Kmínek

10. 8. 2012 12:51
Pokr. pro autora č. 2

Pokud ano, to myslíte vážně? A myslíte si také, že jen s pomocí údajné řízené demolice mohl útok na WTC sloužit jako dostatečný impuls k válce v Afganistánu? Opravdu?

Žádné usmíření ani usmiřování tu samozřejmě není možné. Žádná pomocná řízená demolice WTC provedena nebyla, což mimochodem čím dál častěji přiznávají i opravdu kvalifikovaní a vzdělaní „trutheři“, např. na webu http://911blog.yweb.sk (muž s nickem Peterene) nebo třeba tady: http://truthaction.org/forum/ . Těmto lidem je čím dál jasnější, že celá koncepce řízené demolice je úplná blbost a/nebo možná i tzv. „red herring“ - tedy pokus těch, co mají po 9/11 opravdu máslo na hlavě, odvézt pozornost od skutečných viníků, chyb a selhání.

0 0
možnosti
IK

Ivan Kmínek

10. 8. 2012 12:50
Pokr. pro autora...

Údajní plánovači inside jobu 911 nemohli mít žádný byť vzdáleně racionální důvod, proč by měli tak hrozně riskovat prozrazení a obtěžovat se s nošením tun výbušnin do WTC, protože takové extrémně složité „sichrování“  jejich úplného kolapsu by jim nemohlo přinést žádný evidentní užitek.  Pokud by se tedy do takového inside jobu vůbec pustili, určitě by se shodli na co nejjednodušším provedení a zcela by se spokojili s útokem falešně unesenými letadly.  Spekulujete (poněkud nejasně), že řízená demolice mohla přispět k vhodnému načasování kolapsů (např. z hlediska „žádoucího“ počtu mrtvých), nebo o zakrytí jakýchsi důkazů. Důkazů čeho? Že do WTC narazila letadla? Nebo toho, že byla provedena pomocná řízená demolice??? Co bylo podle vás ve WTC tak důležitého, aby bylo nutno stůj co stůj věže podminovat? Spekulujete např., že demolicí bylo např. třeba zamést stopy, že letadla ve skutečnosti pilotovali nějací Američané-sebevrazi z tajných služeb či co, já to asi dobře nepochopil...

0 0
možnosti
IK

Ivan Kmínek

10. 8. 2012 12:49
Omlouvám se, tak znovu v několika částech...

Vážený autore, o konspirace 9/11 se dost zajímám, takže jsem našel odkaz na tento váš článek na webu 911blog.yweb.sk, kde jsem o tom všem v uplynulých letech diskutoval (jako chemik zejména  o obskurní vědecké práci  S. Jonese, N. Harrita et al, která měla dokázat, že tzv. řízená demolice WTC byla provedena nanotermitem).

Váš článek pro mě není moc srozumitelný a zejména nechápu, co míníte oním „usmířením dvou teorií“. Já si sice dovedu představit, že o připravovaných islamistických útocích nějací  Američané věděli a nechali jim do jisté míry volný průběh (verze LIHOP).  Zcela jistě ale tito Američané nenapomáhali islamistům (ani nikomu jinému) tím, že by věže WTC tak nějak „pro sichr“ špikovali výbušninami či termitem, aby spadly určitě.  Koncept tzv. „pomocné řízené demolice WTC“ je pro mě stále s ohromným náskokem (!) největší volovina, jakou jsem kdy slyšel, a právě proto mě kdysi celá tahle konspirační teorie 911 zaujala...

0 0
možnosti
IK

Ivan Kmínek

10. 8. 2012 12:31
Vážený autore, své mámitky, které sepíšu v několika přísp:o)

0 0
možnosti

lost

27. 7. 2012 12:47
článek je urážkou bojujících pasažérů v letadle

..i hasičů a policistů z NY

4 0
možnosti

3lipy

27. 7. 2012 11:21
Bohužel, je to tak!

To byla první myšlenka, když dvojčata padala-důvod k válce!

1 0
možnosti
VK

puoyt

27. 7. 2012 13:36
Re: Bohužel, je to tak!

Kdyz potrebujou duvod k valce,nic je nemuze branit,aby vymysleli duvod

0 0
možnosti